loader image
SOLIDARI INVINGEM
pixabay.com

Un medic care testează vaccinul pentru coronavirus dezvoltat de Moderna afirmă că este ”uluitor”

Un medic implicat într-un studiu clinic pentru vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna pentru noul coronavirus a declarat că speră că acesta ar putea fi disponibil pentru a fi distribuit în acest an, transmite CNBC.

Dr. Carlos del Rio, profesor în medicină la Emory University, a declarat pentru CNBC că un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi gata să fie distribuit până la sfârşitul anului 2020, dar a avertizat că este un termen fără precedent. ”Sunt de un optimism precaut. Dezvoltăm într-un ritm fără precedent”, a declarat del Rio la emisiunea ”Power Lunch”, în comentarii asemănătoare cu cele făcute vineri de reputatul imunolog dr. Anthony Fauci.

Emory University, din Atlanta, este unul dintre centrele de testare pentru vaccinul candidat pentru Covid-19 al companiei Moderna, care a început în martie primul test clinic din Statele Unite pentru un astfel de vaccin. Fauci, care oferă consultanţă echipei de reacţie l coronavirus a Casei Albe, a afirmat vineri, într-un interviu, că termenul său pentru dezvoltarea unui vaccin, de 12-18 luni, rămâne intact şi că este posibil ca acesta să fie gata să fie distribuit în decembrie.

”Este uluitor să te gândeşti că la un an de la identificarea unui virus vom avea un vaccin gata să fie distribuit. Gata să fie distribuit masiv. Trebuie să fiu puţin precaut şi să spun că sper să se întâmple, dar nu vreau să fiu – vreau să fiu sigur că o vom face cum trebuie”, a spus del Rio. Într-o perioadă de 65 de zile, cercetătorii au izolat şi identificat virusul şi au început să testeze un posibil vaccin pe oameni, a arătat del Rio. ”Asta nu s-a mai întâmplat niciodată”, a spus medicul. Studiul clinic al Moderna are loc la Vaccine and Treatment Evaluation Unit a Emory şi la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle.

mai mult, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.