Vezi Lista

Lista Vaslui

Lista Galati

Lista Vrancea

Lista Bacau

Lista Neamt

Lista Suceava

Lista Botosani

DE CE?

Doar apelând la solidaritate putem depăși cu bine perioada dificilă produsă de pandemie.

Moldova Solidară este un integrator de informații utile din toată regiunea pentru oricine dorește să fie ajutat, să ajute, să doneze sau să anunțe inițative de care beneficiază semenii lui.

Alege județul și vezi lista proiectelor și asociatiilor ce depun eforturi în lupta cu efectele pandemiei create de coronavirusul Covid-19.

SOLIDARI ÎNVINGEM!

CE TREBUIE SĂ
ȘTIȚI DESPRE
CORONAVIRUS
(COVID-19)
TELVERDE
0800 800 358
CENTRUL
JUDEŢEAN DE
CONDUCERE ŞI
COORDONARE A
INTERVENȚIEI –
C.J.C.C.I. IAȘI

Inițiative Naționale

Ne-am propus să ajutăm elevi care nu au posibilitatea să participe la ore, din cauza lipsei de echipamente IT. Așa că dacă știți de un astfel de caz, al unui elev care are nevoie de sprijin pentru a putea continua #ScoalaAcasa vă rugăm să ne scrieți detaliile poveștii și cum îl putem contacta, în mesaj privat pe Facebook, și noi vom face tot posibilul să îi oferim un laptop astfel ca el să poată să continue să învețe.

https://www.facebook.com/E.ONRomania/

Aplicația mobilă Bright Sky Ro este un instrument digital gratuit care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, oferind asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri. Aplicația oferă posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcție ce folosește text, conținut audio, video sau foto. Informațiile strânse de victimă în acest jurnal pot deveni dovezi în instanțele de judecată. 

https://fundatia-vodafone.ro/bright-sky-ro-aplicatia-mobila-in-sprijinul-victimelor-violentei-domestice/

Persoanele vârstnice pot apela acum pentru consiliere psihologică și sprijin emoțional, cât și pentru plasarea de comenzi cu livrare la domiciliu, la numărul 0800-460-001, de luni până vineri în intervalul orar 8–20, și sâmbăta în intervalul 8-16.

https://www.telefonulvarstnicului.ro/

Vecinultău.ro este o aplicație web, accesibilă și funcțională la nivel național, care facilitează legătura online, directă și gratuită între beneficiarii din grupuri sociale vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilități, familii monoparentale etc – cu voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de 1 km – înscriși pe platformă.

https://vecinultau.ro/

Vecinultău.ro este o aplicație web, accesibilă și funcțională la nivel național, care facilitează legătura online, directă și gratuită între beneficiarii din grupuri sociale vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilități, familii monoparentale etc – cu voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de 1 km – înscriși pe platformă.

https://vecinultau.ro/

Asociația Magic a lansat „Telefonul Medicului”, o linie telefonică la care pot apela cadrele medicale care se confruntă cu diverse probleme în această perioadă. „Telefonul Medicului” oferă gratuit sprijin psihologic, sprijin jurdic și sprijin practic celor care apelează numărul 021 555 2286 (021 555 ACUM).

http://telmed.ro/

Harta Serviciilor Sociale centralizează toți furnizorii acreditați de servicii sociale din România și toate serviciile sociale licențiate. De asemenea, la secțiunea Covid19, sunt contabilizate nevoile din centrele rezidențiale de la nivelul fiecărui județ cu scopul de a conecta grupurile și inițiativele locale cu Direcțiile județene de Asistență Socială și Protecția Copilului. 

https://beta.serviciisociale.ro

 

Asociația Unu și Unu a lansat NeonaTEL, un call-center gratuit pentru părinții de bebeluși prematuri sau bolnavi și îndelung spitalizați la naștere. La numărul de telefon (021).9980 răspund psihologi și psihoterapeuți, de luni până duminică, între orele 08:00-20:00.

https://unusiunu.com/neonatel-021-9980/

Helpline Anti-Anxietate 0374.456.420

https://deprehub.ro/

Organizația Minte Forte a lansat inițiativa “30 de minute de calm”, o linie telefonică la care se oferă sprijin psihologic gratuit, în sesiuni de până la 30 de minute. Psihologii organizației sunt disponibili la numărul de telefon 0775 312 002, de luni până vineri între orele 10-12, respectiv 16-18, și sâmbătă între orele 12-14.

https://www.facebook.com/MinteForte/

Întreabă un doctor online; pentru persoane de peste 50 de ani, codul IZOLARE50

https://www.medic.chat/index.html

Consiliere psihologică on-line gratuită pentru familiile cu copii cu TSA sau tulburări comportamentale. Numărul de telefon la care ne puteți apela este 0756 678 219 de luni până vineri de la orele 9:00 la 13:00. Sau la numărul de Skype la care vor răspunde specialiștii Autism Voice de luni până vineri de la orele 9:00 la 13:00 este: https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27

https://autismvoice.ro/portfolio-items/autism-voice-line/

Pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, care nu pot ieși din casă în această perioadă, am introdus facilități în serviciul de livrare la domiciliu. Persoanele de peste 65 de ani și cele cu dizabilități pot apela numărul de telefon 0720.00.95.95 și pot plasa comenzi, după următorul program: luni-sâmbătă: 08:30-20:00; duminică: 08:30-19:00.

Serviciul este disponibil în București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad, Ploiești, Oradea, Brăila, Galați și Pitești.

https://www.kaufland.ro/noutati/ajuta.html

Psihoterapeuții Fundației Sensiblu oferă suport telefonic la numarul 0787 54 18 54 persoanelor care se confruntă cu stări anxioase generate de situația actuală, limitând astfel riscurile legate de părăsirea domiciliului și interacțiunile directe.

https://www.facebook.com/Fundatia.Sensiblu/

Program de suport psihologic și consiliere online/telefonic pentru cadrele medicale implicate direct în asistența medicală a acestor cazuri.

http://www.socola.eu/covid/

RomSoft a lansat o aplicaţie digitală prin intermediul căreia pacienţii pot găsi medicamentul pe care îl caută la cea mai apropiată farmacie din zona unde locuiesc. Sunt eliminate astfel vizitele inutile la o farmacie care nu deţine pe stoc medicamentul căutat, mai ales în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente. La rândul lor, farmaciştii se pot înregistra în aplicaţie, fiind înştiinţaţi automat în momentul în care un pacient adaugă o cerere nouă de medicament.

https://emim.ro/

Platformă independentă, pentru colectarea nevoilor din spitalele din România și, în egală măsură pentru monitorizarea ajutoarelor acordate

https://med.madintelligence.ro/

Aici puteți anunța un medicament care lipsește din farmacii.

http://www.medicamentelipsa.ms.ro/

Cauți medicamente pe care nu le găsești în farmacii? Dă-ne un telefon la 021 555 2286 sau lasă-ne datele în formularul de mai jos și vom reveni catre tine atunci când avem vești de la voluntarii noștri farmaciști din România sau din afara țării.

https://www.facebook.com/Re%C8%9Beaua-20-102590981383784/

În perioada crizei COVID-19, copiii din comunitățile vulnerabile sunt și mai expuși, mai afectați, iar situația lor devine critică. Sprijină-i și tu lunar prin sms cu textul MAMA la 8864 și ajută-i să depășească această perioadă complicată pentru toată lumea.

https://www.facebook.com/SOSSateleCopiilor/

Donații pentru spitalele și cadrele medicale din Sibiu

https://ocomunitate.ro/

COVID Hack – timp de 48 de ore +, găsim soluții pentru cei care luptă azi în prima linie cu efectele pandemiei COVID – 19.

https://challenge.scoalainformala.ro/

Agenția digitală GRAPEFRUIT a dezvoltat un widget ce poate fi inserat pe orice blog/website și care oferă informații esențiale pentru cititori. Widgetul conține lista numerelor DSP pe județ, măsuri de prevenție, trimitere directă către website-ul stirioficiale.ro, precum și un buton de donații către Fondul de Urgență al Arc Romania. Contact: 0748876788, irina.petrea@grapefruit.ro

https://coviddata.grapefruit.ro/

Dacă tu sau cineva cunoscut are nevoie de acces la mâncare, medicamente, ajutor sau transport. Apelați la numărul de telefon 0773 819-5337.

https://www.romanianunitedfund.org/how_we_can_help

PSIHOsuport este un serviciu de consiliere gratuit pentru persoanele aflate în carantina sau izolare, în contextul pandemiei COVID-19. Sunt patru linii telefonice dedicate copiilor – 0721147654, persoanelor peste 65 de ani – 0741801682, părinților – 0721147775, cadrelor medicale – 0759536358.

https://www.facebook.com/Psihosuport/

 

În contextul panedemiei ce s-a instaurat în România și la nivelul întregii lumi, disponibilitatea datelor spațiale și utilizarea acestora ne permită să înțelegem, să ne pregătim și să luăm măsuri de prevenție în cadru comunităților din care facem parte. 

https://www.arcgis.com/apps/View/index.html?appid=8e3c7193e37d4d19ac2ff3bb03e397f8&fbclid=IwAR1wxiGido8sOJl9jXtqfSO4jFnl8bAIlSuIcGoPymoI_z_XxnW9–kp5nc