loader image
SOLIDARI INVINGEM

Studiu MedLife: Imunitatea populației din România dobândită natural pentru COVID-19 este sub 2%

Procentul populației din România imunizate pentru COVID-19 este unul foarte mic – mai puțin de 2% – arată un studiu MedLife realizat pe 1.005 persoane, cadre medicale și personal auxiliar din 15 orașe în care MedLife operează clinici și spitale. Măsurile de protecție și extinderea testării reprezintă șansa României de a funcționa în siguranță și de a reporni economia, este una dintre concluziile studiului MedLife.

De asemenea, există un procent de circa 1% persoane asimptomatice care au fost identificate doar cu anticorpi IgG pozitivi, și care la un moment dat ar fi putut fi infectați și ar fi putut transmite infecția celor din jur.

Dat fiind numărul destul de mare de angajați testați și buna distribuție a lor teritorială, precum și faptul că au avut contact social extins, respectiv au interacționat cu membrii de familie, au mers la cumpărături pentru alimente, s-au deplasat zilnic de la serviciu acasă, o parte dintre aceștia folosind transportul în comun, arată ca profilul lor nu este total diferit de cel al unor persoane obișnuite. Prin urmare, cel mai probabil, populația României nu are încă imunitate specifică pentru COVID-19.

Pe termen mediu și lung o șansă importantă a României pentru a funcționa în siguranță și pentru a relansa economia ar putea fi reprezentată de extinderea testării și respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție, arată studiul realizat de MedLife, care s-a derulat în perioada 24 martie – 30 aprilie, în rândul personalului medical și auxiliar propriu.

Studiul MedLife poate fi consultat integral în documentul atașat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.