loader image
SOLIDARI INVINGEM

Oficial | 13 întrebări și răspunsuri despre ce este permis și ce nu în starea de alertă

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă, un document de întrebări şi răspunsuri cu privire la starea de alertă, oferind detalii despre cum se defineşte zona metropolitană, ce trebuie bifat pe declaraţia pe propria răspundere în diferite situaţii sau ce sancţiuni se aplică pentru nepurtarea măştii în spaţii închise. De asemenea, autorităţile au transmis detalii cu privire la numărul de persoane care pot participa la diferite evenimente familiale, scrie universul.net.

1. Cum se defineşte zona metropolitană în interiorul căreia cetăţenii nu au nevoie de declaraţie pe propria răspundere pentru a se deplasa ?

Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localităţile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri faţă de principalul oraş  (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul Bucureşti şi întreg teritoriul judeţului Ilfov.

2. Persoanele peste 65 de ani au vreo restricţie de a ieşi din casă sau vreun interval orar pe care trebuie să îl respecte?

Hotărârea CNSSU nr. 24 cu privire la declararea stării de alertă nu restricţionează deplasarea persoanelor de peste 65 de ani. Acestea pot părăsi domiciliul în orice interval orar doresc. Rămâne însă valabilă recomandarea de a limita pe cât de mult posibil deplasările şi de a evita locurile aglomerate mai ales pentru persoanele din categoriile vulnerabile pentru a reduce riscul infectării cu noul Coronavirus.

mai mult, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.