loader image
SOLIDARI INVINGEM

Infecția cu SARS-CoV-2 este mai frecventă la băieți decât la fete. De ce COVID-19 afectează mai mult sexul masculin?

Timp de săptămâni-luni, experții din domeniul bolilor infecțioase au investigat de ce noul coronavirus afectează mai frecvent bărbații. Teoriile timpurii din China sugerează că o posibilă cauză sunt ratele mai mari ale fumatului în rândul bărbaților. Dar un nou studiu al Centrului de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) sugerează că motivul ar putea avea mai mult de-a face cu genetica, decât cu stilul de viață, scrie raportuldegarda.ro.

Femeile pot avea un „avantaj” față de bărbați în răspunsul imun datorită geneticii

Conceptul potrivit căruia femeile sunt mai puțin sensibile la boli este o teorie care poate fi generalizată, dincolo de spectrul bolilor infecțioase, cum ar fi COVID-19. Mai mult decât atât, femeile tolerează și supraviețuiesc mai mult decât bărbații în condiții austere. Deci, pare să existe un avantaj de gen de partea femeilor, ceea ce înseamnă un răspuns imun mai bun.

Un posibil motiv este sistemul imunitar în sine. Multe proteine care lucrează împreună pentru a apăra organismul împotriva virusurilor nu funcționează exact la fel în cazul bărbaților și femeilor. Aceste diferențe biologice, determinate de hormoni sexuali și gene, pot proteja unele femei de cele mai fatale complicații ale COVID-19.

mai mult, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.