loader image
SOLIDARI INVINGEM

#COVID19. Riscul abuzului de alcool în timpul pandemiei. 67% dintre români au consumat alcool cel puțin o dată în ultimul an

Consumul de alcool este asociat cu multiple afecțiuni și generează un substrat organic vulnerabil pentru infecția cu SARS-CoV-2. De asemenea, poate cataliza exacerbări ale afecțiunilor psihice și predispune la comportamente cu risc crescut de violență, scrie raportuldegarda.ro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un material informativ despre efectele nocive ale consumului crescut de alcool în contextul pandemiei generată de coronavirus: consumul de alcool determină modificări la nivelul fiecărui organ, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung; Abuzul de alcool provoacă disfuncția sistemului imunitar și reduce capacitatea acestuia de a ne proteja împotriva agenților infecțioși; Efectele asupra sistemului nervos pot genera modificări comportamentale și afectarea judecății și a deciziilor; Ingerat în cantități mari, crește riscul de sindrom de detresă respiratorie acută (SDRA), una dintre cele mai grave complicații ale infecției cu SARS-CoV-2.

Mai multe, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.